Sociaal inkopen

Sociale ondernemingen bieden werk en begeleiding aan mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. Door in te kopen bij sociale ondernemingen gericht op arbeidsparticipatie draagt u bij aan duurzame werkgelegenheid voor iedereen. Ook dit is social return. Kijk in uw eigen regio of op de landelijke platforms waar sociale ondernemingen uit allerlei branches zich presenteren. De provincie geeft ruimte aan sociale ondernemingen gericht op arbeidsparticipatie die niet op landelijke platforms staan.

Landelijke platforms

Sociale zaken

Digitale marktplaats van sociale ondernemingen in Amsterdam.

Buy social

Landelijk overzicht van de producten en diensten van sociale ondernemingen.

Maex

Landelijk platform dat inzicht biedt in sociale initiatieven en sociale ondernemingen. Mensen kunnen aan initiatieven worden verbonden en er kan maatschappelijk worden ingekocht.

Sociale ondernemingen

Copiatek - ICT

Copiatek haalt gratis landelijk afgeschreven ICT op waarbij de nadruk ligt op hergebruik, inclusie en samenwerking.

Het Appeltaart imperium

Het Appeltaart Imperium is een arbeidsmatige dagbesteding voor 30-40 mensen in de psychiatrie. De deelnemers werken aan een dagritme en herstel door het bakken van appeltaarten.

Stichting Wereldkeuken

De Stichting Wereldkeuken is een sociale onderneming die werkt met mensen met een migratieachtergrond. Het is een hechte community die de talenten zichtbaar maakt en wil delen. Er is een eigen restaurant, een kunst- en naaiatelier en een Wereldtuin.

Brownies & downieS

Brownies&downieS Haarlem biedt een plek in de horeca voor jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt. Er is passende persoonlijke begeleiding en er wordt ingezet op het verhogen van het zelfvertrouwen en zelfredzaamheid

Roads - ICT

Full service IT bedrijf met zowel technische als creatieve kennis in huis. Leverancier van web design, hosting, ontwikkelen van databases, prototype ontwikkeling & 3D printen, helpdesk, computeronderhoud.

De Houtstek

Deze houtwerkplaats werkt in opdracht voor grote en kleine bedrijven. Het is mogelijk om grote oplages te produceren met hoogwaardige afwerking en vakmanschap zoals op maat gemaakte meubels, kratten of snijplanken.

De Koekfabriek

In de bakkerijen van de Koekfabriek wordt ambachtelijke koek geproduceerd door mensen met afstand tot de arbeidsmarkt.

Wereld van Jansje

Naast een dagbesteding, lunchroom en cadeauwinkel verzorgt Jansje ook catering: koffie, thee, borrels, lunch, diner en verhuurd Jansje klassieke stijlkamers van de achterliggende schuilkerk.

De Kloosterkeuken

De Kloosterkeuken is een restaurant waar mooie ingredi├źnten en ambachtelijk vakmanschap hand in hand gaan.┬á

In het restaurant worden jonge mensen die in het reguliere onderwijs niet tot hun recht komen opgeleid onder begeleiding van ervaren leermeesters.